1 szklanka soli morskiej gruboziarnistej o'Sole
2 laski wanilii
dowolna kompozycja płatków kwiatów (polecana przez nas: 1 łyżeczka płatków róży, 1 łyżeczka płatków nagietka, 1 łyżeczka płatków bławatka)
1 szklanka soli morskiej gruboziarnistej o'Sole
2 laski wanilii
dowolna kompozycja płatków kwiatów (polecana przez nas: 1 łyżeczka płatków róży, 1 łyżeczka płatków nagietka, 1 łyżeczka płatków bławatka)
Z laski wanilii wyciągnij nasionka, a resztę potnij w małe frakcje i wymieszaj je z solą morską gruboziarnistą o’Sole. Umieść całość w piekarniku nagrzanego do 100 stopni na około 10 minut. Mieszankę wymieszaj z płatkami kwiatów. Umieść w słoiczku na około 3 tygodnie. Po tym czasie sól waniliowo-kwiatowa będzie gotowa.