Składniki

Na słój: 5 łyżek soli kamiennej niejodowanej do przetworów o'Sole, 3 litry wody, 1 kg kapusty pekińskiej,

Pasta: 3/4 szklanki wody, 2 łyżki mąki ryżowej, 1 łyżka cukru trzcinowego, 1/4 cebuli, 1 ząbek czosnku, 3 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki papryki chili, 2 łyżki papryki wędzonej, 1 łyżeczka imbiru, 1/4 łyżeczki soli morskiej drobnoziarnistej o'Sole,

Dodatkowo: garść szczypiorku, 1/2 pokrojonej w słupki marchewki

Kapustę poszatkować, zalać wodą z solą i odstawić pod przykryciem na 60 minut. Zagotować mąkę ryżową z cukrem przez 1-2 minuty i przestudzić. Cebulę i czosnek posiekać i dodać do mąki ryżowej. Dodać kolejno resztę składników na pastę. Kapustę odcedzić i odcisnąć. Dodać pastę oraz marchewkę i szczypior. Dokładnie wymieszać. Całość przełożyć do słoika i odstawić na dwa dni. Po tym czasie przełożyć do lodówki.