5 kg dojrzałych pomidorów,
1 kg marchwi,
1 kg papryki żółtej i zielonej,
3 papryczki chili,
½ kg cukru,
½ l oleju,
1 główka czosnku,
4 łyżki soli morskiej drobnoziarnistej o’Sole,
1 szklanka octu.
5 kg dojrzałych pomidorów,
1 kg marchwi,
1 kg papryki żółtej i zielonej,
3 papryczki chili,
½ kg cukru,
½ l oleju,
1 główka czosnku,
4 łyżki soli morskiej drobnoziarnistej o’Sole,
1 szklanka octu.
Pomidory, marchewkę i papryki przełożyć do garnka i gotować bez przykrycia około 2 godziny. Następnie całość zblendować. Dodać cukier, olej i gotować kolejne 30 minut. Po tym czasie dodać czosnek, sól i ocet. Gotować kolejne 15 minut. Przelać do słoików i pasteryzować 15 minut.