½ kg pomidorów,
5 ziaren pieprzu,
kawałek chrzanu,
1 łyżka soli kamiennej niejodowanej o’Sole,
2 gałązki kopru włoskiego,
½ cebuli pokrojonej w piórka,
5 ziaren gorczycy,
5 liści wiśni.
½ kg pomidorów,
5 ziaren pieprzu,
kawałek chrzanu,
1 łyżka soli kamiennej niejodowanej o’Sole,
2 gałązki kopru włoskiego,
½ cebuli pokrojonej w piórka,
5 ziaren gorczycy,
5 liści wiśni.
Pomidory wyczyścić z gniazd nasiennych, na spód słoika ułożyć liście wiśni, warstwę pomidorów, pieprz, chrzan i koper. Pomiędzy warstwami ułożyć drugi liść wiśni i kolejną warstwę pomidorów z przyprawami. Całość zalać zalewą z soli, gorczycy i cebuli. Zalewą zalać pomidory w słoiku. Pasteryzować 15 minut.