2 kg kurek,
1 cebula,
1 marchew,
1 papryczka chili,
1 litr wody,
5 łyżek octu 10%,
1 łyżka soli morskiej drobnoziarnistej o’Sole,
5 łyżek cukru,
5 ziaren ziela angielskiego,
2 liście laurowe,
5 goździków.
2 kg kurek,
1 cebula,
1 marchew,
1 papryczka chili,
1 litr wody,
5 łyżek octu 10%,
1 łyżka soli morskiej drobnoziarnistej o’Sole,
5 łyżek cukru,
5 ziaren ziela angielskiego,
2 liście laurowe,
5 goździków.
Kurki dokładnie oczyścić. Następnie drobno pokroić marchewkę, cebulę i chili. Przygotować zalewę z wody, octu i przypraw. Doprowadzić do wrzenia. Do zalewy dodać kurki. Gotować około 5-10 minut. Na dno słoików wyłożyć marchewkę, cebulę i chili. Grzyby przełożyć do słoików. Pasteryzować 15 minut.