Produkt Earl Grey Packshot

Sólwarzona

waga 1 kg

Sól to źródło sodu - pierwiastka niezbędnego do życia. Sól warzona cieszy się największą popularnością wśród wszystkich rodzajów soli spożywczej. Jest podstawową przyprawą goszczącą na stołach. Jej zastosowanie w kuchni jest wręcz nieograniczone! Dodanie soli sprawia, że smak posiłku albo wybranego składnika staje się bardziej wyrazisty.

Produkt Earl Grey Packshot

Sól stołowa

waga 1 kg

Sól stołowa jest niezastąpiona do codziennego przygotowania potraw w kuchni. Wykształca kolor i smak dań podczas gotowania i pieczenia, wydobywa i podkreśla ich niepowtarzalny aromat! Posiada własności konserwujące, w naturalny sposób zapewnia trwałość przetworom domowym.

Produkt Earl Grey Packshot

Sól warzonaalpejska jodowana

WAGA 660 g

Sól warzona alpejska powstaje w warzelniach poprzez oczyszczenie soli kamiennej pochodzącej z gór Salzkammergut w Austrii. Sól alpejska idealnie nadaje się do solniczek oraz gotowania. Jest to sól jodowana.

Produkt Earl Grey Packshot

Sól warzonado przetworów niejodowana

WAGA 1 kg

Sól warzona powstaje w procesie oczyszczania soli kamiennej. Ma śnieżnobiały kolor i intensywny słony smak. Dzięki temu, że jest niejodowana doskonale nadaje się do przygotowywania przetworów takich jak kiszonki.

Produkt Earl Grey Packshot

Sól kamiennajodowana

waga 1 kg

Sól kamienna wydobywana jest w kopalniach soli. Jest minerałem o wysokim stopniu czystości i nie wymaga procesów wzbogacania. Jest naturalnie biała o lekko szarym lub różowym zabarwieniu. Doskonała do codziennego przyprawiania potraw, a także konserwowania mięs i warzyw. Ma strukturę grubszą od soli stołowej i nieco dłużej rozpuszcza się w wodzie.

Produkt Earl Grey Packshot

Sól kamiennado przetworów niejodowana

waga 1 kg

Sól kamienna wydobywana jest w kopalniach soli. Uznawana jest za najstarszy na świecie środek konserwujący. Jest szczególnie polecana do przygotowana przetworów: ogórków, kiszonej kapusty, grzybów i innych domowych marynat. Jest często stosowana jako naturalny konserwant do ziół i warzyw. Zapewnia im intensywny kolor, smak i aromat.

Produkt Earl Grey Packshot

Sól morskadrobnoziarnista

waga 1 kg

Sól morska pozyskiwana jest z odparowania wody morskiej. Jest jedną z podstawowych, stosowanych od dawna, przypraw kuchni śródziemnomorskiej. W swoim składzie posiada takie mikro i makroelementy jak jod, wapń, magnez, potas i wiele innych. Doskonale podkreśla smak potraw, szczególnie rybnych i warzywnych.

Produkt Earl Grey Packshot

Sól morskagruboziarnista

waga 900 g

Sól morska pozyskiwana jest z odparowania wody morskiej. Wersja gruboziarnista przeznaczona jest do młynków. Niezastąpiona do przygotowania sałatek ze świeżych warzyw, dań mięsnych i rybnych, w szczególności dań kuchni śródziemnomorskiej.

Produkt Earl Grey Packshot

Sól Vita z potasemo obniżonej zawartości sodu

waga 1 kg

Sól Vita jest mieszanką soli potasowej i soli morskiej, które powstają podczas odparowania wody z mórz i słonych jezior. Sól Vita zawiera aż 70% mniej sodu od klasycznej soli spożywczej, a jednocześnie wzbogacona jest o potas. Ta unikalna mieszanka naturalnych soli powoduje, że jest wybierana przez osoby, które ze względów zdrowotnych muszą ograniczyć sód w swojej diecie. Różni się smakiem od klasycznej soli - jest lekko gorzkawa.

Produkt Earl Grey Packshot

Sól Fita morskao obniżonej zawartości sodu

waga 1 kg

Sól Fita to unikalna mieszanka soli morskiej i soli potasowej, która zawiera 30% mniej sodu od klasycznej soli spożywczej. Ograniczenie sodu w diecie i zwiększenie spożycia potasu zalecane jest osobom z nadciśnieniem tętniczym. Doskonale nadaje się do potraw gotowanych i surowych.

Produkt Earl Grey Packshot

Sól himalajska drobnoziarnista jodowana

waga 600 g

Sól himalajska powszechnie uznawana jest za najszlachetniejszy rodzaj soli. Wydobywana jest metodą tradycyjną u podnóża Himalajów. Kryształy soli mogą przybierać różnorodną barwę: od białej i różowej, aż po ciemnoczerwoną.

Produkt Earl Grey Packshot

Sól himalajskagruboziarnista jodowana

WAGA 600 g

Sól hi­ma­laj­ska po­wszech­nie uzna­wa­na jest za naj­szla­chet­niej­szy ro­dzaj so­li. Wy­do­by­wa­na jest me­to­dą tra­dy­cyj­ną u podnó­ża Hi­ma­la­jów. Krysz­ta­ły so­li mo­gą przy­bie­rać róż­no­rod­ną bar­wę: od bia­łej i ró­żo­wej, aż po ciem­no­czer­wo­ną. Sól himalajska gruboziarnista idealnie nadaje się do młynków ręcznych jak i elektrycznych.

Produkt Earl Grey Packshot

Sól peklowado domowego wyrobu mięs i wędlin

waga 660 g

Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów stosowana do peklowania przetworów mięsnych. Jest polecana do domowego wyrobu wędlin. Peklowanie jest jedną z podstawowych metod konserwowania mięsa. Sól peklowa nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.